امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اسيداوريك چيست ؟
#1
اسيداوريك يك فرآورده زائد حاصل از سوخت و ساز موادي به نام يورين ها در مواد غذايي اين است بيشتر اسيد اوريك ساخته شده به وسيله بدن در خوردن حل مي شود و از راه كليه و با ادرار دفع مي شود گاهي بدن شما يا اسيد اوريك زيادي توليد مي كند يا مقدار كمي از آن را دفع مي كند . غلظت طبيعي اسيد اوريك در خون انسان بين8/3 تا 3/6 ميلي گرم در دسي ليتر است . توجه داشته باشيد كه بالا بودن اسيد اوريك با افزايش خطر بيماري هاي قلبي همراه است . بنابراين كاهش دادن ميزان اسيد اوريك از اين لحاظ مهم است .

سبب ها چاقي مصرف الكل برنامه غذايي حاوي مقدار زيادي پورين برخي داروها از جمله اسپيرين با دور كم داروهاي مدر برخي داروهاي ضد فشارخون برخي بيماري هايي كه باعث تكثير سلولي بالا مي شوند مانند لوسمي لنفوم و پسرويازيس افزايش شكسته شدن پروتئين ها در اثر جراحي عفونت شوك جسمي و رواني سرطان و كاهش وزن سريع وغير اصولي

نشانه ها : ابتدا بدون نشانه هاي خاص نقرس سنگ هاي اسيد اوريكي در مجاري ادراري رسوبات اسيداوريكي در كليه ها رسوبات اسيد اوريكي در بافت هاي نرم

درمان :

خودداري از نوشيدن الكل كاهش دادن وزن تا حدطبيعي دوري از غذاهاي پورين دار مانند انواع گوشت ها قطع مصرف داروهايي كه ممكن است اسيد اوريك خونرا بالا ببرند . و آزمايش خون مداوم براي اندازه گيري اسيد اوريك زير نظر پزشك توصيه هاي غذايي براي پايين آوردن اسيد اوريك خون

1. تخم مرغ حاوي مقدار كمي پورين است يعني اسيداوريك خون را خيلي افزايش نمي دهد ولي به طور گيچ كننده اي باعث افزايش دردهاي ناشي از نقرس مي شود

بنابراين به بيماران توصيه مي شود كه مصرف تخم مرغ را محدود و فقط از سفيده آن استفاده كنند همچنين تخم اردك بلدرچين بوقلمون و غاز اسيدتر از تخم مرغ است بنابراين در صورت لزوم براي بيماران نقرسي مصرف تخم مرغ بهتراز تخم ساير ماكيان است و خوردنش توصيه مي شود .

2. از مصرف غذاهاي سرشار از پورين مانند گوشت قرمز غذاهاي دريايي ماهي ميگو........ احشاي داخلي نظيركله پاچه مغز جگر دنبلان و ماكيان بپرهيزيد .

3. مصرف غذاهايي را محدوكنيد كه سطح نتوسطي از پورين دارند مثل مارچبه گل كلم اسفناج ربواس لوبيا ها قارچ و عدس

4. از مصرف زياد چربي ها خودداري كنيد . زيرا چربي زياد مانع دفع اسيد اوريك مي شود .

5. مصرف گوجه فرنگي محصولات تهيه شده از گوجه فرنگي اوت فرنگي و زرده تخم مرغ از محدود كنيد زيرا اين مواد سبب اسيدي شدن خون مي شوند اين عامل به تشكيل كريستال هاي اورات كمك مي كنند و افزايش حملات نقرس را در پي دارند.

6. روزانه دستكم 1 ليوان آب بنوشيد چون آب به خروج اسيد اوريك در بدن كمك مي كند مانع تشكيل سنگ هاي كلبوي مي شود . حملات نقرس راكاهش مي دهد سبب جلوگيري از خشكي مفاصل مي شود و به كاهش وزن كمك مي كند .

7. ورزش كنيد براي بيماران نقرس ورزش مستمر و ملايم توصيه مي شود . بار در هفته به مدت نيم ساعت ورزش با پياه روي بسيار مناسب است .

8. اگر اضافه وزن داريد يا چاقيد سعي كنيد تحت نظر متخصص تغذيه به آرامي وزن خود را كاهش دهيد زيرا رژيم هاي سخت و شديد مي توانند سبب افزايش اسيداوريك در خون شوند .

9. روزانه مقداري گيلاس بخوريد اين ميوه نقش مهمي در برطرف كردن درد و حملات نقرس دارد به طوري كه مصرف روزانه 250 گرم از اين ميوه مي تواند سطح اسيداوريك را در خون پايين بياورد در ضمن انواع گيلاس منبع خوبي از آنتوسانتين ها و فلاونوييدها هستند كه از عوامل كمك كننده به مفاصل به حساب مي آيند .

10 محلول بسيار رقيق شده سركه سيب يك محلول كمك كننده به شماست پس از دوروزاستفاده از اين محلول كاهش درد و سوزش را احساس خواهيد كرد . به اين منظور دوقاشق چايخوري سركه سيب را به 450 سي سي آب اضافه و.اين محلول را سه بار در روز همراه با غذا ميل كنيد در ضمن در صورت دلخواه به اين محلول مي توانيد دو قاشق چايخوري عسل بيفزاييد كه البته درافراد ديابتي اضافه كردن عسل توصيه نمي شود .
امضاء :

سخت کوشی هرگز کسی را نکشته است، نگرانی از آن است که انسان را از بین می برد....!
پاسخ
 سپاس شده توسط نوید خزدوز


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان