امتیاز موضوع:
  • 7 رأی - میانگین امتیازات: 2.71
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نکات مهم در طراحی هتل ها:
#1
نکات مهم در طراحی هتل ها:

1- مسیر حرکت مهمانان، وسایل و کارکنان باید جدا باشد.
2- به ازای هر اتاق 6 متر مربع فضای راهرو به عرض 1.50 تا 1.80 متر لازم است.
3- زباله ها باید در فضایی مسقف (برای محدود کردن سرو صدا در شب) با ارتفاع سقف 4.35 متر انباشته شود.
4- بخش سرایداری هر طبقه در امتداد راهروهای منتهی به اتاق مهمانان سازمان دهی می شود
5- برای افزایش بازده بهتر است مسیرهای بین آشپزخانه – تحویل غذا – رستوران تا حد امکان کوتاه باشد.
6- خدمات مربوط به آماده سازی غذا و نوشیدنی در هتل سه نوع می باشد:
الف:
رستورانها و بوفه های شامل فضاهای ضیافت که به آشپزخانه ی ماهواره ای شکل
نزدیک هر رستوارن و اتاق ضیافت نیاز دارد و بخش های پذیرایی در اتاق
مهمانان هر طبقه وجود دارد.
ب: یک یا دو رستوران و اتاق عملکردی که به یک آشپزخانه نیاز دارد تا بتواند مستقیماً رستورانها و اتاقها را سرویس دهد
ج: حداقل امکانات پذیرایی در هتل، ولی مجهز به رستورانهای جداگانه باشد.
7- در هتلها ممکن است دستگاههای فروش سکه ای یا اغذیه فروشی های شخصی نیز وجود داشته باشد.
8- طراحی آشپزخانه در 4 مرحله انجام می پذیرد:
الف: آماده کردن طرحی شامل تمام فضاهای اصلی مورد نیاز.
ب: تعیین حداقل و حداکثر تعداد کارکنان لازم برای هر قسمت.
ج: مشخص کردن تجهیزات و لوازم لازم برای هر قسمت.
د: تخصیص فضاها.
در
آشپزخانه های هتلهای متوسط به ازای هر صندلی سطحی برابر یک متر مربع فضا
نیاز است. این اندازه برای هتل های مجلل به 1.2 متر مربع می رسد.
9- خدمات رخت شویی هتل ها به سه طریق می باشد.
الف: کرایه ملحفه یا قرارداد با رخت شویی های بیرون از هتل.
ب: یک بخش مرکزی که در داخل هتل و توسط بخش های آن انجام می شود.
ج: رخت شوی خانه در همان مجموعه و ساختمان که توسط هتل اداره می شود.
10- اتاقها بنا به اندازه می توانند شامل فضای نشیمن با صندلی – تلویزیون – میز کار – یخچال – میز برای قراردادن کیف باشند.
11- ابعاد تخت:
تخت دوقلو 100× 200 سانتیمتر
تخت دونفره 150×200 سانتیمتر
تخت دو نفره بزرگ 165×200 سانتیمتر
تخت دو نفره بسیار بزرگ 200×200 سانتیمتر
12- حداقل فضای مورد نیاز برای اتاقها:
اتاق یک تخته: 4.50 × 4.10 متر
اتاق دو تخته: 4.50 × 4.50 متر
به این اتاقها فضایی به ابعاد حداقل 2.50 × 3.80 متر به عنوان حمام و توالت اضافه می شود.

مساحت / بخش
زیر بنای هر طبقه (درصد)
فضاهای اداری-مدیریتی و دبیرخانه
1% - 2%
فضاهای مراقبت و تعمیر
4% - 7%
فضاهای خدماتی مانند آشپزخانه-اتاقهای کارکنان-انبارها
9% - 14%
فضاهای اوقات فراغت- ورزش- فروشگاهها
2% - 10%
اتاقها–توالت ها–دوشها و حمامها–راهروها و سرویسهای طبقات
50% - 60%
اتاقهای عمومی – فضای پذیرش-سالنها و سرسراها
4% - 7%
فضاهای پذیرایی-رستورانها و بوفه ها-فضای مهمانان
4% - 8%
فضای ضیافت شامل اتاق سخنرانی و جلسات
4% - 12%


تسهیلاتی که باید برای معلولین در نظر گرفته شود.
این تسهیلات باید حداقل یک درصد تا دو درصد اتاقها و ترجیحاً در طبقه همکف منظور گردد.
شیبه
های 20% - راهرو ها به عرض 915 میلیمتر - درها به عرض 815 میلیمتر به صورت
تمام باز – سرسراها 460 میلیمتر عریضتر از در – در کمد ها به صورت کشویی –
قفسه ها به ارتفاع 1.37 متر – حمام ها با فضای باز اصلی 1.52 متر و عرض
2.75 متر – میز توالت به ارتفاع 860 میلیمتر که فضای لازم برای زانوها 685
میلیمتر و ارتفاع آینه از کف 1 متر – ارتفاع صندلی میز توالت 430 میلمتر –
کلید ها در ارتفاع 1.2 متر – تختها به ارتفاع 450-500 میلیمتر – فاصله تخت و
مبل 910 میلیمتر – اتاقهای استاندارد به عرض 3.65 متر.
سطح چشم از
صندلی چرخدار 1.07 تا 1.37 متر است بنابراین میزهای آرایش باید به همین
اندازه باشد و فضایی برابر 685 میلیمتر برای زانوها داشته باشد. پنجره ها
نیز تا حد امکان باید پایین باشد. میله ها و دست آویزها باید به دیوارهای
حمام ها و توالت ها زده شود.

منبا:anjoman-dafater.ir


پاسخ
 سپاس شده توسط نوید خزدوز ، Hamid Jafary Pooya


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان