امتیاز موضوع:
  • 4 رأی - میانگین امتیازات: 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سلامتی با سویا
#1
در اوایل كه مردم سویا را شناخته بودند، از آن به عنوان غذایی برای طیور استفاده می كردند.




[تصویر:  %D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB...%D8%A7.jpg]

از ۵۰۰۰ سال قبل در چین، دانه سویا به
عنوان یك ماده مغذی شناخته شد و تبدیل به غذای مردم جنوب شرقی آسیا شد.
چینی ها سویا را همراه با برنج به عنوان غذای اصلی خود مصرف می كنند. سویا
در ایران به نام (لوبیا روغنی) سوژا و دانه سویا معروف است.

فرآورده های سویا زیاد است و بسته به نوع سلیقه می توان از آنها استفاده
كرد. شیر سویا، بلغور سویا، سویای بو داده، پروتئین سویا، سُس سویا، سویای
تخمیر شده و جوانه سویا از جمله محصولاتی است كه از سویا به دست می آید.
سویا دارای پروتئین بالایی است.

پروتئین سویا اسیدآمینه های ضروری مورد نیاز بدن را تامین می كند.
هنگامی كه سویا به همراه برنج مصرف می شود، پروتئین آن با پروتئین فرآورده
های گوشتی برابری می كند، در حالی كه میزان كلسترول و چربی آن پایین است.

درون سویا

۱۰۰گرم دانه خشك و رسیده سویا دارای ۱۰ گرم آب، ۳۴ گرم پروتئین، ۷/۱۷
گرم چربی، ۲۹ گرم مواد نشاسته ای، ۲۲۶ میلی گرم كلسیم، ۵۵۰ میلی گرم فسفر و
۴/۸ میلی گرم آهن است. سویا از نظر ویتامین های گروه ب بسیار غنی است و
دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین ب1، ویتامین ب2، ویتامین ب3، ویتامین آ،
ویتامین ک و ویتامین ای است.

خواص سویا

سویا گذشته از این كه غذای كامل و سرشار از پروتئین هاست هیچ نوع
كلسترول مضر و چربی دربرندارد. همچنین مصرف سویا باعث افزایش كلسترول خوب
نیز در بدن می شود و ریسك ابتلا به بیماری های قلبی را كاهش می دهد.

مطالعات آماری نشان می دهد مصرف سویا در خانم های یائسه از بروز پوكی
استخوان در آنها جلوگیری می كند. مردان نیز از فواید سویا در این زمینه بی
بهره نیستند، زیرا مصرف آن استخوان ها را محكم كرده، كمبود مواد معدنی را
جبران می كند و باعث كاهش بیماری آرتروز می شود.

سویا دارای فیبر زیادی است. فیبر موجب كاهش وزن، كاهش كلسترول و تری
گلیسیریدها و افزایش كاركرد روده بزرگ می شود و از سرطان روده بزرگ جلوگیری
می كند. همچنین جلوی یبوست را می گیرد.

نان سویا برای مبتلایان به بیماری قند بسیار مناسب است؛ زیرا اولا ارزش
غذایی زیادی دارد، ثانیا مواد نشاسته ای كه تبدیل به قند می شود در آن كم
است.

مصرف سویا باعث بهبود عملكرد پروستات نیز می شود. علت این امر این است
كه سویا حاوی مقادیر زیادی ایزوفلایون است. ایزوفلایون یك نوع آنتی اكسیدان
برجسته و موثر در جلوگیری از ایجاد غدد سرطانی در پروستات است.

پروتئین سویا از ترشح آنزیم هایی كه باعث تحریك رشد نابهنجار سلول های
تشكیل دهنده پروستات می شوند، جلوگیری می كند. محققان معتقدند میزان پایین
سرطان پروستات در مردان آسیایی به علت استفاده آنها از سویاست.

سویا و یائسگی

نشانه های یائسگی در نتیجه كاهش استروژن (هورمون زنانه) به وجود می
آیند. اگر شما جزو مصرف كنندگان سویا هستید، زیاد نگران عوارض یائسگی
نباشید. تحقیقات نشان داده است زنانی كه هر روز سویا مصرف می كنند ، حدود
۴۰ درصد عوارض ناشی از یائسگی را از بین می برند.

سویا دارای موادی است كه بدون ایجاد مشكلات ناشی از استروژن (هورمون
زنانه كه در داروها هم هست) حالت گر گرفتگی را در خانم ها كاهش می دهد.
البته برای داشتن این اثر باید سویا به طور مداوم مصرف شود.

در دوران قبل از یائسگی نیز بسیاری از زنان دچار بعضی اختلالات هورمونی
می شوند. بررسی ها نشان داده مصرف سویا در این دوران نیز، می تواند سطح
هورمون بدن زنان را تنظیم كند.
منبع : http://www.bamanbash.com/%D8%AE%D8%A8%D8...%8C%D9%86/

پاسخ


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  خواص لوبیای سویا M@h$A 0 109 02-09-2013، 07:19 PM
آخرین ارسال: M@h$A

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان