امتیاز موضوع:
  • 18 رأی - میانگین امتیازات: 2.83
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
روش تکثیر لاله
#1
تمام انواع لاله ها به سرما مقاوم هستند و می توان آنها را در پائیز ، حوالی مهر و آبان در باغچه کاشت و از گل آنها در بهار استفاده نمود .



معهذا اگر بخواهند پیاز لاله را پیش رس کنند باید پیازها را در مهر و آبان در گلدان بکارند .



تمام انواع لاله ها به سرما مقاوم هستند و می توان آنها را در پائیز ، حوالی مهر و آبان در باغچه کاشت و از گل آنها در بهار استفاده نمود .



معهذا اگر بخواهند پیاز لاله را پیش رس کنند باید پیازها را در مهر و آبان در گلدان بکارند .



خاک مناسب برای گشت گل لاله خاکهای رُسی ، شنی میباشد که در زمستان آنرا با کود شیمیایی مخلوط کرده باشند .



در زمینهای خیلی سبک شنی باید به اندازه کافی کود گاوی پوسیده با خاک مخلوط کرد .



برای گاشت پیاز در گلدان ابتداء قطعه تیله شکسته ای را در ته گلدان قرار داده سپس گلدان را از خاک پر می کنند و آنگاه چهار پیاز را در آن میکارند.



نوک پیازها باید از خاک بیرون باشد .



تولید کنندگان گل فقط یک پیاز لاله را در یک گلدان نشائی می کارند .



معمولا در موقع گاشت دور پیاز را ماسه میریزند تا رطوبت زیاد به آن صدمه نزند .



محیط پیاز لاله ۱۱- ۱۲ سانتیمتر و وزنش در حدود ۳۵ – ۴۰ گرم باید باشد .



یادآوری و تذکر این نکته ضرورت دارد که پیازها باید سالم و عاری از امراض باشند .



پیاز معیوب و ترک خورده را باید دور ریخت .



بعد از کاشت بلافاصله باید خاک را خوب سیراب کرد .



در اینجا تذکر و توضیح مختصری درباره احتیاج پیاز به سه عامل اساسی لازم و ضرورت دارد .



این سه عامل عبارتند : تاریکی – رطوبت و سرما :



قبل از ظهور جوانه گل و برگ باید گیاه پر ریشه شود .



برای این منظور در مرحله اول باید به گلدانها تاریکی داده شود .



در غیر اینصورت یعنی اگر گلدان محتوی لاله را از اول مستقیما در روشنائی قرار دهند ، گل آنها غیر طبیعی می گردد .



بنابراین گلدان را در زیر زمینی خنک _ به جای زیر زمین ممکن است از اطاق خنک یا یخچال استفاده نمود ) که در حدود ۶ درجه سانتیگراد سرد باشد به مدت ۱۰ تا ۱۲ هفته قرار دهند .



روی گلدانها ۲ – ۳ سانتیمتر ماسه و روی ماسه مختصری خاک نرم بریزند .



موقعی که شاخه گل دهنده ۲ سانتیمتر بالا آمد خاک و ماسه را از روی گلدانها برداشته و آنها را در روشنائی و حرارت ۹ – ۱۲ درجه قرار می دهند .



از زمانی که جوانه گل بالا می آید تا موقع گل کردن و تا پلاسیدن گل باید خاک گلدان را مرطوب نگهداشت .



همچنین در طول فصل رشد تا موقع گل کردن باید رطوبت زیاد به گیاه داده شود و الا ساقه کوتاه مانده و طبیعی نخواهد شد .



با آبپاشی در گلخانه ، گلها درشت تر شده و پیاز هم زودتر به گل مینشیند .



حال برگردیم به اصل مطلب : مجددا تکرار می کنیم که در مرحله اول گلدانها را در زیر زمین خنک میگذاریم و بعد از ۱۰ تا ۱۲ هفته که شاخه گل کمی بالا آمد گلدانها را در محلی که ۹ – ۱۲ درجه سانتیگراد حرارت داشته باشد قرار میدهیم و فقط یک هفته در این محل میماند .



در این مرحله نباید آفتاب شدید باشد .



تغییر تدریجی محل گلدانها از تاریکی به روشنائی بهتر از آن است که یکدفعه گلدانها را از تاریکی به روشنائی ببریم .



بعد ازیک هفته در حرارت ۹ – ۱۲ درجه گلها ظاهر میشوند .



و زمانیکه رنگ گلها ظاهر شد حرارت محل را به ۱۵ درجه میرسانیم تا دوام گلها زیادتر شود .



در این موقع است که تولید کنندگان گل گلدانها را به معرض فروش میگذارند .



البته در منزل هم میتوان گلهای لاله را عمل آورد .



منتها چون در گلخانه شرایط مناسبتر است ، گلها کاملا طبیعی و درشت هستند در صورتیکه در منازل نمی توان کلیه شرایط مخصوصا حرارت و روشنائی را تنظیم نمود .



در هر حال پس از اتمام گل نباید برگهای لاله بریده شوند و تا زمانی که رشد پیاز به اتمام نرسیده باید آب به پیازها داده شود .



والا پیاز ناقص مانده و به رشد کامل خود نمی رسد .



بعد از زرد شدن برگها ، آب دادن به پیاز را قطع می کنند .



در حوالی تیرماه که برگها زرد می شود باید پیازها را از خاک درآورده و چند روزی آنها را در محل سایه ، خشک می کنند و بعد آنها را در اطاقی روی طبقاتی پهن می کنند و در ۹ درجه حرارت تا حوالی مهرماه نگه می دارند .



در مهرماه این پیازها را در باغچه میکارند تا سال آینده در بهار گل بدهند .



اگر همین پیازها را مجددا در گلدان بکارند ، ضعیف خواهند شد .



بهتر است در سال دوم آنها را در باغچه بکارند تا تقویت شوند .

منبع : http://roostanews.ir/?lang=fa&p=content.body&id=4026
پاسخ
 سپاس شده توسط mr.allahbeigi ، saeed shojaei


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  گل لاله bahar 0 366 25-06-2012، 10:08 AM
آخرین ارسال: bahar

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان