امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 سوغاتی خوردنی برای مسافران اصفهان
#1
یکی از غذاهای معروف اصفهانیها بریان است؛ غذایی لذیذ، سالم و مقوی که به یقین گرشگران نوروزی با میل کردن آن طعمی به یادماندنی را در سفر به نصف جهان به یادگار میبرند.

به گزارش تسنیم، خوردن غذاهای محلی یکی از تفریحات سالم و خاطره انگیز برای مردم هنگام سفر به مناطق مختلف کشورمان است.
[تصویر:  357561_854.jpg]
در اصفهان هم که دیدنی های تاریخی و کم نظیری دارد، اگر سری به غذاخوری های شهر به ویژه از نوع سنتی آن بزنید، خوردن بریان که به لهجه شیرین اصفهانی بریون گفته می شود را فراموش نکنید زیرا این غذا سرشار از پروتئین است.
لذت خوردن بریان در کنار میدان نقش جهان
از آنجایی که نصف جهان در روزهای مختلف سال شاهد حضور گرم و صمیمی گردشگرانی از مناطق مختلف کشور و دنیاست و این میزبانی در ایامی همچون نوروز به اوج می رسد، پذیرایی از میهمانان آن هم با معروف ترین غذای سنتی این دیار سفر به شهر هنرمندان را خاطره انگیزتر می کند.

یکی از آشپزان اصفهانی که خیلی ها مشتاق میل کردن بریان در غذاخوری او هستند، می گوید: بیش از ۲۵ سال است که به پخت بریان مشغول هستم.

حسین مرتضوی که شاگردان و مشتریان همیشگی اش او را حسین آقا صدا می زنند، یکی از لذت بخش ترین شغل های دنیا را پختن غذا برای هم نوعان خود می داند و تصریح می کند: وقتی می بینم مردم با چه لذتی یکی از بهترین غذاهای سنتی ایرانی را می خورند، احساس می کنم بهترین شغل دنیا را دارم چون سهمی هرچند کوچک در ثبت خاطره ای خوش برای آنان را داشته ام.
[تصویر:  357562_580.jpg]
وی که صاحب بریان پزی در خیابان حافظ و در کنار میدان تاریخی نقش جهان اصفهان است می گوید: بریون اصفهان خیلی لذیذ و بسیار مقوی است؛ پیشنهاد می کنم اگر مسافران می خواهند انرژی و شادابی خود را برای ادامه سفرهای نوروزی حفظ کنند، بدون شک یک بار هم که شده سری به بریان پزی های شهر ما بزنند.
بریانی که با ۸۰ درصد گوشت تهیه می شود

شاید بخواهید بدانید بریان معروف اصفهانی ها با چه مواد غذایی تهیه می شود. در اینجا با کمک یکی از بریان پزان مشهور اصفهان دستور پخت این غذای سنتی راهم ارائه می کنیم، هر چند طرز تهیه بریان مهارت خاصی نیاز دارد و حتی بیشتر اصفهانی ها هم آن را در بریان پزی های شهر میل می کنند.

رضا پناهنده بریان پز اصفهانی در این زمینه گفت: برای تهیه بریان باید حدود ۵۰۰ گرم گوشت سردست یا گردن گوسفند و حدود ۱۰۰ گرم شُش یا همان جگر سفید داشته باشیم که به صورت چرخ شده باهم مخلوط و پخته شده باشند.

وی افزود: حدود چهار عدد پیاز، کمی نمک ، فلفل و ادویه هایی از جمله، زردچوبه، دارچین و زعفران را هم هنگام پخت به گوشت ها اضافه می کنیم و سرخ کردن بریان در کفگیر مخصوص بریان اصفهان، اصلی ترین نکته تهیه این غذاست.

وی این راهم گفت که اضافه کردن ادویه های اصفهانی و چگونگی پخت گوشت با ظرف و اجاق ویژه، از مهمترین نکات تهیه بریان است که طعم آن را در مکان های مختلف متفاوت می کند و این همان لِم دست آشپزان اصفهانی در پختن بریان است.
[تصویر:  357564_794.jpg]
نکته مهم دیگر، نوع سرو این غذاست که داخل تکه ای از نان سنگک داغ توسط کفگیری گِرد شکل که ظرف مخصوص پخت بریان روی آتش است قرار داده می شود؛ ریختن کمی روغن و آب گوشت روی نان، ظاهر این غذا را وسوسه برانگیزتر می کند.

برشی از نارنج یا لیموی تازه همراه با برگ های با طراوات ریحان، یک لیوان دوغ محلی و شاید یه برش پیاز، خوردن بریان را به یکی از رویایی ترین وعده های غذایی به ویژه برای مسافران نوروزی در دیار نصف جهان تبدیل کرده است.

[font]کمی پیاده روی در حاشیه زنده رود، بعد از خوردن بریان[/font]

گرچه زنده رود این روزها خشک است و بی آب، اما تماشای درختان و طبیعت حاشیه رود، آنهم در فصل با طراوت بهار هنوز هم لذت بخش است.

بریان را که میل کردید بدنیست برای حفظ سلامتی و کمک به سوختن چربی های سنتی این غذا، کمی هم پیاده روی کنید.

تماشای نشاط مردم در بهار نصف جهان در این روزهای آغاز سال نوی خورشیدی و میل کردن غذاها و خوردنی های سنتی این دیار، به یقین خاطره ای خوش و به یادماندنی برای همه مسافران و گردشگران داخلی و خارجی به ارمغان می آورد.

اصفهانی ها فقط در آثار تاریخی و فوتبال درجه یک نیستند، این شهر در زمینه اطعمه و اشربه هم در ایران جزو بهترینهاست. این منوی پیشنهادی یک بچه اصفهونی خالص است.
[تصویر:  0069995151261014102a.jpg]
پنج پیشنهاد خوردنی برای مسافران اصفهان اصفهان,خوردنی
بازار ریسمان
فرنی وشیره مخصوص

میدان امام علی، بازار ریسمان

شاید بتوان لقب میانوعده یا دسر به آن داد. فرنی از فراوردههای شیر است و با شیره خرما، انگور یا شکر مصرف میشود و این میانوعده خوشمزه در اصفهان محبوبیت ویژهای دارد.لایه چربی که روی فرنی میبندد را معمولا میل نمیکنند. البته هستند کسانی که آن را دوست دارند ولی اگر قصد سفارش دادن فرنی داشتید مواظب باشید «رویه» به شما ندهند.

واقعا طعم فوقالعادهای است. خاطرم نمیرود، سال قبل که هنرمندان سینمایی کشورمان به اصفهان سفر کرده بودند، مجید مظفری در ارگ جهاننما 3 کاسه فرنی و شیره خورد و تازه بازهم دستبردار نبود.در بازار ریسمان اصفهان یک کوچه هست که اصلا به کوچه «فرنیفروشه» معروف است. باید اتومبیل خود را در خیابانهای اطراف میدان امام علی (ع) (سبزه میدان سابق) پارک کنید و پیاده به داخل بازار بروید.

قیمت:

اگر در بازار و مناطق معمولیتر شهر بخواهید فرنی و شیره بخورید، معمولا هر کاسه را با 1500 تا 2000 تومان تهیه خواهید کرد.

ساعت کار:

ساعات کار فرنی و شیره کوچه «فرنی فروشه» با ساعات کار بازار خردهفروشان اصفهان هماهنگ است. از ساعت 9 صبح تا 9 شب؛ شب عید حتی تا 12 شب.
[تصویر:  1069995151261014102a.jpg]

رضا بستنی
بستنی فروشی

خیابان توحید، حد فاصل چهارراه نظر تا چهارراه پلیس

دوستداران بستنی در اصفهان معمولا مشتری دائم فروشگاههای «رضا بستنی» هستند. معروفترین شعبه آن خیابان توحید است و بستنی 3 اسکوپی به انتخاب مشتریان ارائه میکند.تنوع بستنی، کیفیت و قیمت مناسب آن به خصوص در شعبه خیابان توحید سبب شده همه هنگام شب شاهد صف مشتریان او باشند.

رضا بستنی شعبه توحید فقط 3 اسکوپ ارائه میکند و قیمت آن 1000 تومان است، البته میتوانید با 5000تومان، 15 طعم مختلف بستنی را تجربه کنید.خیابان توحید محفل ماشین بازی شبانه است و در حالت عادی شبها جای پارک نمیتوان در آن یافت. اطراف رضا بستنی واقعا شلوغ است اما میتوانید در کوچه چسبیده به رضا بستنی و زمین خاکی مجاور آن اتومبیل خود را پارک کنید.

قیمت:

آخرین قیمت 3اسکوپ 1000 تومان بود؛ به نظر فوقالعاده است.

ساعات کار:

10 صبح تا 12 شب.بهترین بستنی که می توان در اصفهان خورد. با هر طعمی که در مخیل شما می گنجد.
[تصویر:  2069995151261014102a.jpg]

دریاکنار
آبمیوه

خیابان فردوسی، بعد از خیابان سیدعلی خان

مغازه ای که کمتر از 14 متر مساحت دارد معروفترین آبمیوه فروشی شهر اصفهان است. در وصف شهرت آن همین بس که همه ستارههایی که در تیمهای ورزشی اصفهان شاغل بوده و هستند، از جمله شمسایی، بنگر و... مشتریان دائم دریاکنار هستند. کیفیت آبمیوهها و معجون مخصوص«اِزونا» را همه میپسندند. محال است در هر ساعتی از شب سری به دریاکنار بزنید و خبری از یک ستاره ورزشکار در اطراف مغازه نباشد. «ازونا» یک عبارت اصفهانی است که در اغلب هتلهای اصفهان وجود دارد و ترجمهاش میشود «از آنها». معجونی که مشتری ویژه آن وحید شمسایی است و البته طرفداران بسیار زیادی به خصوص در بین ورزشکاران دارد. «ازونا» در منوی دریا کنار هم وجود دارد.در بین خیابانهای پرترافیک اصفهان، خیابان فردوسی اصفهان معمولا جای پارک کافی دارد. از این حیث خیلی نگران نباشید.

قیمت:

«ازونا» 3000 تومان و قیمت سایر آبمیوهها هم بر اساس نرخنامه است، مثلا آبطالبی 1500 تومان.

ساعت کار:

11 صبح تا 11 شب.با اینکه یک آبمیوه فروشی کوچک است، اما شهرتش پا فراتر از شهرستان گذاشته.
[تصویر:  3649995151261014102a.jpg]

سیب
رستوران

خیابان فردوسی، بعد از خیابان سیدعلی خان

این رستوران در حاشیه تلهکابین، بولینگ و مراکز تفریحی صفه قرار دارد. نمای بیرونی رستوران وسوسهبرانگیز و آب و هوای آن به خصوص در روزهای گرم سال بهتر از هر منطقه دیگر اصفهان است.سیب خودش را در بین پارک بادی و شهربازی کوچک صفه، تله کابین، بولینگ و تفرجگاه صفه جای داده است و از این رو برای داشتن یک شب خاص در اصفهان توصیه میشود.

انواع غذاهای ایرانی را میتوان در سیب با کیفیتی ممتاز تجربه کرد. خورش ماست هم که مشتریان فوقالعادهای در اصفهان دارد دسر ویژه سیب است.پارکینگ اختصاصی صفه در اختیار شماست.

قیمت:

قیمتهای رستوران سیب به سقف قیمت منوی غذا در شهر اصفهان برابری میکند.

ساعت کار:

ناهار و شام تا پاسی از شب. یک منظره فوق العاده و تجربه یک شب رویایی در دامن کوه صفه.
[تصویر:  4249995151261014102a.jpg]

سانلی
پیتزا

در محوطه تله کابین صفه

این رستوران در حاشیه تلهکابین، بولینگ و مراکز تفریحی صفه قرار دارد. نمای بیرونی رستوران وسوسهبرانگیز و آب و هوای آن به خصوص در روزهای گرم سال بهتر از هر منطقه دیگر اصفهان است.سیب خودش را در بین پارک بادی و شهربازی کوچک صفه، تله کابین، بولینگ و تفرجگاه صفه جای داده است و از این رو برای داشتن یک شب خاص در اصفهان توصیه میشود.انواع غذاهای ایرانی را میتوان در سیب با کیفیتی ممتاز تجربه کرد. خورش ماست هم که مشتریان فوقالعادهای در اصفهان دارد دسر ویژه سیب است.پارکینگ اختصاصی صفه در اختیار شماست.

قیمت:

پیتزا رستبیف سانلی را میتوان با قیمت... 14 تومان تهیه کرد و سایر فستفودهای منو به تناوب قیمت کمتری دارند.

ساعت کار:

از ساعت 6 بعداظهر تا پاسی از شب. یک پیتزای متفاوت در زاینده رود، البته اگر زاینده رود خشک نبود، سانلی خیلی بیشتر میچسبید.
آوازه جهانی بریان اصفهان

وقت ناهار که می رسد، اگر گذرت به یکی از خیابان های حاشیه زاینده رود افتاد، تعجبی ندارد اگر صف طولانی مردم را جلوی درِ یکی از بریان پزی های اصفهان ببینی؛ خیلی ها قصد دارند ناهار امروز را بریان میل کنند آنهم از نوع درجه یک...

نزدیک که می شوی پلاک خودروها نشان می دهد خیلی ها گردشگرند و از شهرها و استان های مختلف در نوروز ۹۳ میهمان اصفهانی ها شده اند. اما جالب تر از آن حضور یکی از گردشگران خارجی در این صف است.

دیوید که از آلمان به نصف جهان آمده، می گوید: تقریبا هر سال به اصفهان می آیم و یکی از غذاهایی که تمایل به خوردن آن دارم بریان است.
[تصویر:  357563_269.jpg]
او در پاسخ به این سؤال که نظرش درباره ایستادن در صفی طولانی برای خرید غذایی سنتی چیست، گفت: در کشورهای مختلف بیشتر شاهد این نوع تجمع مردم برای خرید فست فودها هستیم اما در ایران بسیار جذاب است که خیلی ها در صف می ایستند تا غذایی سنتی و این چنین لذیذ بخرند.
این گردشگر آلمانی بیان کرد: نوروز در ایران به ویژه در اصفهان بسیار باشکوه و خاطره انگیز است و من هم ترجیح می دهم مثل اصفهانی ها در این فصل دلنشین اینجا در این صف باشم تا بریان بخرم. در میان شیرینی های اصفهان گز و پولکی اصفهان که در هتلهای اصفهان نیز دیده از همه معروفتر هستند؛ مهمترین غذای محلی اصفهان که بسیار مورد توجه مسافران و گردشگران است "بریانی" (بریونی) نام دارد که خوراکی گوشتی و بسیار چرب بوده و در بیشتر نقاط شهر می توان آن را تهیه کردپیشنهاد ما به شما امتحان کردن بریان هتل ستاره اصفهان می باشد. از دیگر غذاهای اصیل اصفهان خورش ماست است که از ماست چکیده، زعفران و گوشت گردن گوسفند تهیه می شود و بر خلاف اسم آن یک غذای اصلی محسوب نشده و با توجه به شیرین بودن این غذا معمولاً به عنوان دسر استفاده می شود.
 
پاسخ


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  هشدارها و توصيه هاي لازم سفارت جمهوری اسلامی ایران به مسافران تایلند masterina 0 76 02-09-2015، 10:50 AM
آخرین ارسال: masterina

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان