امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تیرامیسوی کلاسیک؛ دسر محبوب ایتالیایی
#1
تیرامیسوی کلاسیک؛ دسر محبوب ایتالیایی
 تیرامیسو به ایتالیایی tiramisù به معنی بیانداز بالا یکی از محبوبترین کیک ها و دسرهای ایتالیایی است. معروفیت تیرامیسو در ایتالیا بسیار زیاد است و شهرت خاصی دارد. سابقه این دسر لذیذ به سالهای 1960 بازمیگردد. در این سال ها تیرامیسو با نام امروزی اش تهیه نمیشده است تا آنکه در سال 1980 نام دسر تیرامیسو در کتابهای آشپزی ایتالیایی قرار گرفت. تیرامیسو دسری لایه لایه است و خوردن تکه ای از آن طعم منحصر به فردی در دهان ایجاد می کند . در تهیه دسر تیرامیسو از بیسکوئیت لیدی فینگر آغشته به قهوه و مخلوط همزده ای از پنیر ماسکارپونه استفاده میشود. دسر تیرامیسو به صورت لایه لایه با پودر کاکائو طعم دار میشود.تیرامیسو (به ایتالیایی: tiramisù، به معنی «بٍکٍش من‌رو بالا») یکی از محبوب‌ترین کیک‌ها و دسرهای ایتالیایی است. برای آشنایی با دستور تهیه تیرامیسوی کلاسیک با ما همراه شوید.مواد لازم: تیرامیسو (به ایتالیایی: tiramisù، به معنی «بٍکٍش من‌رو بالا») یکی از محبوب‌ترین کیک‌ها و دسرهای ایتالیایی است. برای آشنایی با دستور تهیه تیرامیسوی کلاسیک با ما همراه شوید. [تصویر:  242622_681.jpg]
 مواد لازم

    6 عدد زرده تخم مرغ
    1 فنجان شکر
    1 ¼ فنجان پنیر ماسکارپونه
    1 ¾ فنجان خامه زده شده
    بیسکویت لیدی فینگر یا کیک اسفنجی به میزان لازم
    ¼ قاشق غذاخوری پودر کاکائو
    750 میلی لیتر آب
    1 ½ فنجان شکر
    4 قاشق غذا خوری دانه های قهوه
    1 عدد وانیل تازه یا 1 قاشق چای خوری عصاره وانیل
    1 چوب دارچین
    1 تکه از پوست پرتقال، اختیاری
زرده تخم مرغ و شکر را با هم مخلوط می کنیم ظرف را روی بخار آب قرار می دهیم و مدام هم می زنیم به مدت 10 دقیقه تا به رنگ لیموی روشن تبدیل شود و از روی بخار آب بر می داریم تا سرد شدن کامل همچنان با هم زن آن را هم می زنیم سعی کنید مراحل را بادقت ادامه دهید تا تیرامیسو خوشمزه تهیه شود در مرحله بعد خامه ای شیرین شده را اضافه می کنیم و به آرامی با هم مخلوط می کنیم و کنار می گذاریمپنیر ماسکار پونه را به تخم مرغها اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم[تصویر:  242627_660.jpg]
 مرحله 3

دانه های قهوه را همراه با چوب دارچین ، وانیل ، شکر، پوست پرتقال و آب با هم خوب مخلوط می کنیم و می گذاریم دم بکشد .سپس آنها را داخل صافی ریخته و مایع بدست آمده را برای خیساندن لیدی فینگر کنار می گذاریم تا سرد شود[تصویر:  242629_920.jpg]
 مرحله 4

بیسکویت های فینگر لیدی را داخل مایع قهوه قرار می دهیم و سریع بر می داریم چون نباید نرم شود و به ترتیب ته ظرف مورد نظر می چینیم تا کف آن را بپوشاند[تصویر:  242631_419.jpg]

 
[تصویر:  242634_352.jpg]

 مرحله 5

یک لایه ازکرمی که درست کرده ایم را روی آنها می ریزیم تا کاملا روی آنها را بپوشاند[تصویر:  242633_409.jpg]
مرحله 6

یک لایه دیگه ار بیسکویتهای که در مایع قهوه خیسانده ایم را می چینیم وبا یک لایه ضخیم از کرم روی آنها را می پوشانیم در آخر روی آن را با پودر کاکائو ، قهوه یا نسکافه می پوشانیم و به مدت 4 ساعت در یخچال می گذاریم بماند.[تصویر:  242635_244.jpg]
پاسخ
#2
[تصویر:  fo1310.jpg]

طرز تهیه چیزکیک

خيلي از ایرونیها با این کیک آشنایی ندارند و بعضا حتی تصور کیکی که از پنیر ساخته شده باشه واسشون عجیبه. من در خوردن شیرینی ها حساسیت به خرج میدم و زیاده روی نمیکنم ولی وقتی پای چیزکیک درمیون باشه خون جلو چشمم رو میگیره و رژیم مژیم حالیم نمیشه! پنیر خامه ای که این نوع کیک باهاش ساخته میشه پنیر فیلادلفیا هستش که متاسفانه در ایران به صورت پروسس شده و شور در بازار موجوده و با اون کیفیت مطلوب نمیشه کیک رو درست کرد. من بارها این کیک رو درست کردم و به نظرم عالی میومد ولی همیشه این ابهام واسم وجود داشت که مزه چیزکیکی که با پنیر خامه ای درست و حسابی درست میشه چجوریه.
تا اینکه چندباری در بلاد عجانب چیزکیک خریدم و خوشبختانه طعمش دقیقا همینی بود که خودم درست میکردم ( ان شالله خدا قسمت کنه روبروی مسجدالحرام ، خروجی باب فهد، توی "بیت دونات" چیزکیک بخورید! قبول باشه) اگه قرار نیست حالا حالاها خارج تشریف ببرید شاید بد نباشه اینجا شانستون رو امتحان کنید! کیک ساده ای نیست و درست درآوردنش کمی مهارت میخواد ولی نگران نباشید شاید خدا خواست و تونستید یه چیزکیک خوب درست کنید.
[font]چیزکیکها دو نوع هستند؛ سرد و گرم. اولی آسون و دومی سخت.[/font] مدل سردش نیازی به پختن نداره و فقط با یخچال سرو کار خواهید داشت. مدل گرمش باز به چند گروه تقسیم میشه که سخت و ساده داره و در هرصورت با فر سروکار دارید. من امروز میخوام از مدل گرمش ورژن سختش رو آموزش بدم :p میدونم که قراره من از ساده شروع کنم تا به سخت برسیم ولی چون به پروفسور فرانسه ام قول یه چیزکیک اصیل رو داده بودم باید حتما یه کیک حرفه ای درست میکردم که طعم چیزکیک کلاسیک رو داشته باشه! نگران نباشید، از اونجایی که من عاشق چیزکیکم شما انواع و اقسام کیکهایی که با پنیرخامه ای درست میشه رو خواهید آموخت. واما رسپی:
[font]برای کراست:[/font]
[font]پودر بیسکوییت[/font] [font] 2 لیوان[/font] [font] کره[/font] [font] 115 گرم[/font] [font] پودر دارچین[/font] [font] 1 ق چ[/font]

[font]برای فیلینگ:[/font]
[font]پنیرخامه ای[/font] [font] 440 گرم[/font] [font] شکر[/font] [font] 1 لیوان[/font] [font] تخم مرغ[/font] [font] 3 عدد[/font] [font] ماست خامه ای[/font] [font] 1 لیوان[/font] [font] رنده پوست لیمو[/font] [font] 1 ق م[/font] [font]وانیل[/font] [font]1 ق چ[/font]

[font]طرز تهیه :[/font]
فر را روی درجه 170 درجه سانتیگراد قرار دهید. پودر بیسکوییت و کره ذوب شده و پودر دارچین را با دست مخلوط کنید .

[font]توصیه :[/font] پودر دارچین رو حذف نکنید. چون عطر بسیار خوبی به کیکتون میده و در طعمش هم مؤثره. این رو میدونید که ... دارچین قند خون رو پایین میاره؟ پس حذفش نکنید. من که بیشتر از 1 قاشق ریختم چون از عطرش خیلی خوشم میاد! برای بیسکوییت من از بتی بور مینو استفاده کردم و توی یک پلاستیک بگ ریختم و کوبیدم و بعد آسیاب کردم و بعد الک کردم. خلاصه اینکه کاملا پودرِ پودر شد! بعد از اضافه کردن کره توقع نداشته باشید که خمیری بدست بیاد که بشه باهاش گلوله درست کرد. توی تصویر مشاهده میکنید که مواد من زیاد خمیری نیست. شما باید با پرس کردن کراست رو تولید کنید.

(برای این کیک باید حتما از قالب کمربندی استفاده کنید و هیچ راه دیگه ای هم نداره! قبلا هم گفته بودم که سریعا تشریف ببرید و یه دونه از این قالبها خریداری بفرمایید!) خمیر بیسکوییت را به کف و دیواره قالب پرس کنید. ( برای اینکار میتونید از یک لیوان استفاده کنید تا ضخامت کراستتون یک اندازه از آب دربیاد. لیوان رو به دیواره قالب فشار بدید تا دورتادور قالب کراست داشته باشید . این کار باعث میشه که در هنگام برش کیک و انتقالش به بشقاب و یا خوردنش مشکلی نداشته باشید چون خود کیک بسیار لطیفه و به تنهایی قابل جابجایی نیست.) قالب را به مدت 5 دقیقه در فریزر قرار دهید.

پنیر خامه ای را خوب هم بزنید تا یکنواخت شود. تخم مرغها را دانه دانه اضافه کنید. شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شود. وانیل و رنده پوست لیمو و ماست را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. ( این قسمت کار توضیح خاصی نداره و هیچ نکته مهمی هم در کار نیست. فقط کافیه کل مواد رو به مدت 5 دقیقه با همزن برقی خوب هم بزنید تا تخم مرغها توی مخلوط حباب ایجاد کنند و حجم مخلوط دو برابر بشه.

دور و زير قالب فویل آلومینیوم بپیچید و قالب کیک را توی ظرفی دیگر قرار دهید. ( فویل باعث میشه که آب توی کیکتون نفوذ نکنه و کراستتون له و شل نشه) .

مخلوط فیلینگ را توی قالب بریزید و درون فر قرار دهید و ظرف زیرین را تا نیمه قالب از آب پرکنید. قالب کمربندی من 23 سانتیه. حمام آب باعث میشه که کیکتون رطوبت خودش رو حفظ کنه و یک چیزکیک مویست داشته باشید .
کیک باید برای 45 دقیقه در فر قرار گیرد. ( تجربه به من ثابت کرده که کیک زودتر از 1.5 تا 2 ساعت نمیپزه! ممکنه از جنس پنیرش باشه. در هر صورت وقتی کیکتون کاملا پف کرد و روش زرد رنگ شد یعنی پخته. توجه داشته باشید که در هر حال بعد از خارج کردن از فر باز هم کیکتون شل و وله و تلو تلو میخوره!) کیک را برای حداقل 4 ساعت در یخچال قرار دهید ( که باز مثل همیشه برای من که کارمند هستم و کیکهام رو شب درست میکنم اجبارا کیک تا فردا عصرش که از اداره برگردم باید توی یخچال منتظرم بمونه) .
خیلی راحت فویل رو جدا کرده و کمربند رو باز کنید و کیک رو به ظرف سرو منتقل کنید. و اما برش کیک....برای اینکار باید کاردتون گرم باشه تا خط برش تمیزی بدست بیاد. بعد از هر برش کارد رو با حوله ای که در آب داغ فرو کردید تمیز کنید و برش بعدی رو بزنید. روش تهیه چیزکیک شکلاتی بدون پختن

[تصویر:  570320435.jpg]
[font]طرز تهیه چیزکیک شکلاتی نپختنی[/font]


این چیزکیک خوش‌ طعم به فر یا پخته شدن نیازی ندارد و می‌توانید خیلی راحت در خانه تهیه کنید و از طعم عالی آن لذت ببرید.

[font]مواد لازم[/font]
  • نصف پیمانه کراکر یا بیسکوئیت خرد شده
  • دو قاشق غذاخوری کره آب شده
  • یک ورق ژلاتین
  • ¾ پیمانه شیر کم‌چرب
  • 550 گرم پنیر خامه‌ای کم‌چرب نرم شده
  • 225 گرم پنیر خامه‌ای بدون چربی نرم شده
  • 225 گرم خامه ترش کم‌چرب
  • 1/3 پیمانه شکر
  • دو قاشق چایخوری وانیل
  • 110 گرم شکلات تلخ آب شده
  • تمشک یا توت‌فرنگی تازه (اختیاری)

[font]طرز تهیه[/font]
[list=decimal]
[*]برای تهیه کیک زیر چیزکیک، در یک کاسه متوسط، بیسکوئیت‌های خرد شده و کره آب شده را با یکدیگر مخلوط کنید تا نرم شوند. آن را کف یک قالب گرد فشار دهید تا شکل ظرف را به خود بگیرد. روی آن را بپوشانید و کنار بگذارید تا مواد روی کیک آماده شوند.
[/list]
 
[list=decimal]
[*]برای قسمت پنیری، در یک قابلمه کوچک، ژلاتین را در شیر بریزید و 5 دقیقه کنار بگذارید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا ژلاتین کاملا حل شود. سپس آن را 15 دقیقه کنار بگذارید.
[/list]
 
[list=decimal]
[*]در یک کاسه بزرگ، پنیرهای خامه‌ای رابا هم‌زن برقی هم بزنید تا کاملا نرم شوند. خامه ترش، شکر و وانیل را به آنها اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس مخلوط شیر و ژلاتین را بیفزایید و هم بزنید. مخلوط را دو نیم کنید. شکلات آب شده را روی نیمی از آن بریزید و هم بزنید.
[/list]
[list=decimal]
[*]نیمی از مخلوط شکلاتی را روی کیک بریزید و کاملا روی سطح آن پخش کنید. نیمی از مخلوط سفید را روی آن بریزید و با قاشق باریکی آنها را به صورت دایره‌ای هم بزنید تا فرم ابروباد به خود بگیرند. دوباره همین مراحل را تکرار کنید. چیز کیک را به مدت 6 ساعت یا بیشتر در یخچال بگذارید تا کاملا خودش را بگیرد و سفت شود.
[/list]
[list=decimal]
[*]برای سرو، خیلی با احتیاط چیزکیک را از درون قالب خارج کنید. روی آنها را با تمشک یا توت‌فرنگی تازه تزئین و سرو کنید.
[/list]
پاسخ


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  شش نوع غذای ایتالیایی خوشمزه tabesh 1 83 24-08-2016، 05:24 PM
آخرین ارسال: novinmarketing
  دسر تیرامیسوی پرتقالی abbasa30 0 82 28-07-2015، 01:12 PM
آخرین ارسال: abbasa30

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان